Technische SEO

SEO Optimalisatie

Verbeter de zichtbaarheid van je website met behulp van technische SEO

Technische Optimalisatie

Als webontwikkelingsbureau begrijpen we bij LimaWeb hoe belangrijk het is om jouw website optimaal vindbaar te maken voor zoekmachines. Technische SEO is een essentieel onderdeel van dit proces. Op dit pagina leggen we uit wat technische SEO is en hoe LimaWeb jou kan helpen om jouw website te optimaliseren op het gebied van crawlbaarheid en indexeerbaarheid, website snelheid en prestaties, mobile-friendly design, URL-structuur, canonicalisatie, HTTPS en veiligheid, structured data en rich snippets, interne linkstructuur, en het oplossen van technische fouten en problemen.

Crawlbaarheid en indexeerbaarheid

Crawlbaarheid en indexeerbaarheid zijn cruciaal voor zoekmachines om jouw website te kunnen vinden en indexeren. LimaWeb zorgt ervoor dat jouw website goed toegankelijk is voor zoekmachines door het oplossen van eventuele blokkades en het optimaliseren van de sitemap en robots.txt-bestanden.

Website snelheid en prestaties

Een snelle website is essentieel voor een goede gebruikerservaring en hogere rankings in zoekmachines. LimaWeb analyseert de snelheid van jouw website en implementeert verbeteringen zoals compressie van afbeeldingen, het minimaliseren van CSS en JavaScript-bestanden, en het gebruik van caching.

Mobile-friendly

Met het toenemende gebruik van mobiele apparaten is het belangrijk dat jouw website ook op mobiel goed functioneert. LimaWeb zorgt ervoor dat jouw website responsive is en gebruikt de nieuwste technieken om de laadtijd op mobiele apparaten te optimaliseren.

URL-structuur

Een goede URL-structuur draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van jouw website en maakt het voor zoekmachines makkelijker om de inhoud te begrijpen. LimaWeb optimaliseert de URL-structuur van jouw website door het gebruik van relevante keywords en het vermijden van lange en complexe URL’s.

Canonicalisatie

Canonicalisatie is een techniek om dubbele content te voorkomen en zoekmachines te laten weten welke versie van een pagina de voorkeur heeft. LimaWeb implementeert canonical tags op jouw website om dit probleem op te lossen en de SEO-waarde van jouw pagina’s te maximaliseren.

HTTPS en veiligheid

HTTPS en veiligheid zijn belangrijke rankingfactoren geworden. LimaWeb helpt jouw website te beveiligen door het implementeren van een SSL-certificaat en het oplossen van eventuele veiligheidsproblemen.

Structured data en rich snippets

Structured data en rich snippets zijn manieren om extra informatie aan zoekmachines te geven, zoals beoordelingen, prijzen, en evenementen. LimaWeb implementeert structured data op jouw website om de kans op hogere rankings en meer klikken te vergroten.

Interne linkstructuur

Een goede interne linkstructuur zorgt ervoor dat zoekmachines jouw website beter kunnen begrijpen en indexeren. LimaWeb analyseert de interne linkstructuur van jouw website en optimaliseert deze door het gebruik van relevante anchor teksten en het vermijden van gebroken links.

Technische fouten en problemen oplossen

Technische fouten en problemen kunnen de prestaties en vindbaarheid van jouw website negatief beïnvloeden. LimaWeb voert een grondige technische audit uit om eventuele fouten en problemen op te sporen en deze op te lossen, zodat jouw website optimaal presteert.

 

tech seo limaweb

Samengevat

Bij technische SEO zijn er verschillende taken die uitgevoerd moeten worden om ervoor te zorgen dat een website technisch geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Hier is een zo compleet mogelijk overzicht van de taken die we uitvoeren

Crawlbaarheid en indexeerbaarheid

Website snelheid en prestaties

Mobile-friendly optimalisatie

URL-structuur optimalisatie

Canonicalisatie

Structured data en rich snippet

HTTPS (SSL/HSTS) en veiligheid optimalisatie 

Technische fouten en problemen oplossen

Interne linkstructuur optimalisatie

limaweb-home-icon2

LimaWeb is jouw partner voor technische SEO optimalisatie. Wij zorgen ervoor dat jouw website beter vindbaar wordt in zoekmachines door te focussen op crawlbaarheid en indexeerbaarheid, website snelheid en prestaties, mobile-friendly design, URL-structuur, canonicalisatie, HTTPS en veiligheid, structured data en rich snippets, interne linkstructuur, en het oplossen van technische fouten en problemen.
Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek!