Analytics

SEO Optimalisatie

Optimaliseer je website met behulp van geavanceerde analytics voor SEO

Analytics om Zoekmachine Optimalisatie

Bij LimaWeb begrijpen we hoe belangrijk SEO is voor het succes van je website. Daarom bieden we een breed scala aan analytics-tools aan om je te helpen je SEO te verbeteren. Door het implementeren van deze tools kunnen we samen de prestaties van je website optimaliseren en ervoor zorgen dat je beter vindbaar bent voor je doelgroep.

Doelen

Een van de eerste stappen die we nemen is het stellen van doelen. Wat wil je bereiken met je website? Wil je meer verkeer genereren, hoger ranken in zoekmachines of je conversiepercentage verhogen? Door duidelijke doelen te stellen, kunnen we gericht aan de slag gaan en de juiste analytics-tools inzetten om deze doelen te bereiken.

Monitor organisch verkeer

Een belangrijk aspect van SEO is het monitoren van organisch verkeer. Met behulp van tools zoals Google Analytics kunnen we zien hoeveel verkeer er via zoekmachines naar je website komt. Door deze gegevens regelmatig te analyseren, kunnen we zien welke pagina’s goed presteren en waar mogelijk verbeteringen nodig zijn.

Controleer bouncepercentage

Een ander belangrijk aspect is het controleren van het bouncepercentage. Het bouncepercentage geeft aan hoeveel bezoekers je website verlaten na het bekijken van slechts één pagina. Een hoog bouncepercentage kan duiden op een slechte gebruikerservaring of niet relevante content. Door het bouncepercentage te monitoren, kunnen we eventuele problemen identificeren en oplossen om de gebruikerservaring te verbeteren.

Analyse paginavertoningen en gemiddelde tijd 

Daarnaast analyseren we ook paginavertoningen en de gemiddelde tijd op de site. Dit geeft inzicht in welke pagina’s het meest bezocht worden en hoe lang bezoekers gemiddeld op je website blijven. Met deze gegevens kunnen we de content en structuur van je website optimaliseren om bezoekers langer vast te houden en meer pagina’s te laten bekijken.

Laadsnelheid

Een ander belangrijk aspect van SEO is de laadsnelheid van je website. Een trage website kan leiden tot een slechte gebruikerservaring en lagere rankings in zoekmachines. Daarom houden we de laadsnelheid van je website nauwlettend in de gaten en nemen we indien nodig maatregelen om de snelheid te verbeteren.

Klik hier voor meer informatie over het optimaliseren van de laadsnelheid

Concurrentie

Naast het monitoren van de prestaties van je eigen website, is het ook belangrijk om je concurrenten in de gaten te houden. Met behulp van tools zoals Google Search Console kunnen we zien hoe je concurrenten presteren in zoekmachines en kunnen we onze strategie aanpassen om beter te concurreren.

Rapportages

Om een goed inzicht te krijgen in de prestaties van je website, genereren we regelmatig rapporten en analyseren we trends. Deze rapporten geven je een overzicht van de belangrijkste statistieken en laten zien hoe je website presteert ten opzichte van je doelen. Met behulp van heatmaps kunnen we ook visueel inzicht krijgen in het gedrag van je websitebezoekers en eventuele knelpunten identificeren.

limaweb-analytics

Tools

LimaWeb kan helpen met het implementeren van de onderstaande tools om de SEO data in beeld te krijgen:

limaweb-home-icon2

Bij LimaWeb helpen we je graag met het implementeren van analytics-tools om je SEO te verbeteren. Door het stellen van doelen, het monitoren van organisch verkeer, het controleren van het bouncepercentage, het analyseren van paginavertoningen en gemiddelde tijd op de site, het controleren van de laadsnelheid van je website, het analyseren van het conversiepad, het monitoren van zoekwoorden, het bijhouden van concurrenten en het genereren van rapporten en analyseren van trends, zorgen we ervoor dat je website optimaal presteert en beter vindbaar is voor je doelgroep! 
Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat LimaWeb voor jouw website kan betekenen!