Een beveiligde verbinding ter verbetering van de SEO

Google geeft websites die gebruik maken van een SSL certificaat een hogere positie in de zoekresultaten. Dit doen ze voornamelijk om veilig internet te stimuleren.

Stel er zijn 2 websites van LimaWeb:
Een onveilige website, namelijk: http://limaweb.com,
En een SSL beveiligde verbinding, namelijk: https://limaweb.nl.
Dan zal Google de met SSL beveiligde website (https://limaweb.nl) hogere positie in de zoekresultaten geven omdat het een veiligere website betreft.

Wat is een SSL certificaat

Een SSL certificaat zet uw website (http) om naar een veilige verbinding (https) zodat vertrouwelijke informatie versleuteld (encrypt) kan worden en de gegevens niet zomaar onderschept kunnen worden. Een certificaat wordt maar voor 1 specifiek domeinnaam uitgegeven. Deze certificaten kunnen dus niet gekopieerd worden of voor een andere domeinnaam gebruikt worden dan waar het voor bedoeld is. Een veilige website is te herkennen aan https of het slotje in de adresbalk. Het meest uitgebreide variant is de EV SSL certificaat, hierbij wordt ook de bedrijfsnaam in de adresbalk in het groen getoond. Deze certificaat wordt pas vrijgegeven als alle gegevens van de aanvrager gecontroleerd zijn. Nadat alle documenten en gegevens gecontroleerd zijn zal de uitgevende instantie telefonisch contact opnemen om de aanvraag te verifiëren.

Meer informatie, bestellen, installeren en configureren van een SSL certificaat

Wij informeren u graag verder en helpen u met het installeren en configureren van het juiste certificaat voor uw website en webshop.

Voor meer informatie kunt u naar https://limaweb.nl/veilige-website/ssl .